Inspiratie

Een fijne werkplek voor thuis….

Nu we massaal thuis aan het werk zijn vanwege de Corona maatregels, is het voor sommigen van ons duidelijk geworden dat een goede ergonomisch werkplek toch best een aandacht puntje is. Vooral voor de gene die vanaf nu vaker thuis aan de slag zullen gaan, zou een goed ingerichte plek wel eens een must kunnen zijn.

Met een beetje creativiteit en de juiste meubelen kan je een ideale plek creëren waar je alleen maar voordelen aan zal beleven. Waar je en goede zithouding aan kunt nemen, en genoeg opbergruimte kan verwezenlijken zodat je alle benodigdheden bij de hand hebt, en alles goed kunt opbergen. Ook is het erg belangrijk dat de plek goed verlicht is, en dat je een fijne sfeer voor jezelf creëert.

Ook voor privégebruik van een computer is een fijne werkplek met opbergruimte plezierig, zo voorkom je dat papieren en ordners rondslingeren op verschillende plekken. Dit hoeft niet altijd een aparte ruimte te zijn, door te kiezen voor een werkblad die goed bij de rest van het bestaande interieur past qua kleur en vorm kan het makkelijk geïntrigeerd worden in een kamer.

Het grote voordeel van thuis kunnen werken is dat je geen onnodige reistijd kwijt bent, en je werk en privé soms beter kan combineren. Voor veel thuiswerkers telt ook mee dat zij thuis productiever en beter gefocust kunnen werken dat op een druk kantoor.

Een fraaie hal/entree……

Heerlijk toch als je je huis binnen stapt in een fijne hal, het is natuurlijk ook de plek waar jij jouw gasten ontvangt.

Wat zou het dan handig zijn om wat extra plek te creëren waar je spulletjes uit het zicht kunt opbergen, maar deze spullen wel bij de hand zijn voor wanneer je ze nodig hebt. Denk hierbij vooral aan de hondenriempjes, hoeden of petjes, paraplu’s, sjaal en/of muts noem het maar op.

Of een handig bankje waar je op kan gaan zitten om de veters te strikken, eventueel een extra plekje waar de kinderen de school- of sporttas kwijt kunnen zodat je er niet meer over struikelt.

Een fijn opberg meubel voor in je kapsalon, beautysalon, nagelstudio noem maar op….

Gesloten kastjes, open kasten met schapjes of kasten die voorzien zijn van handige grote lades, de mogelijkheden zijn eindeloos.  Eventueel met bijpassende plankjes waarop je producten mooi kan presenteren aan je klanten, niets is te gek, alle soorten materialen en kleuren zijn mogelijk.

Door de diversiteit aan soorten fronten is het mogelijk om in alle interieurstijlen te werken, en de vele afmetingen aan kastenwerk maakt het mogelijk passend maatwerk te leveren, zowel in de hoogte als in de breedte.

Een thuisbar…..

Altijd al een eigen bar in huis willen hebben ?
Alles bij de hand om te genieten van die heerlijke wijn, whisky of een ander favoriet drankje. Na een dag hard werken heerlijk te ontspannen, of een avondje samen met vrienden even ouderwets gezellig bij kletsen onder het genot van een overheerlijke cocktail. Zo’n culinaire ruimte is een genot voor het oog en een gezellige en exclusieve toevoeging aan je inrichting.

Een stijlvolle wasruimte……

Het is heerlijk om een ruimte binnen te lopen waar de frisse geur van wasverzachter je tegemoet komt, voor de een luxe maar voor de ander vrij normaal, een aparte wasruimte.

Van oudsher is een wasruimte, opkamer of achterkeuken iets heel gewoons voor de huishoudelijke handelingen zoals wassen, strijken en het bewaren van bijvoorbeeld etenswaren. Vooral bij oude en of grotere woningen zoals landhuizen, boerderijen of Amsterdamse grachtenpanden vinden we deze unieke ruimtes vaak terug.

Tegenwoordig staan wasmachines en drogers vaak gewoon op de zolder, in de badkamer of bijvoorbeeld in de ketelruimte. Maar hoe makkelijk en fijn zou het zijn om er gewoon een aparte ruimte voor in te richten en eventueel te combineren voor meerdere doeleinden. Alles netjes en overzichtelijk opgeborgen in handige kasten. Waarbij al het nodige bij de hand is, zoals schoonmaakspullen en huishoudelijke apparaten. En dan niet alleen de wasmachine en droger zelf maar waar bijvoorbeeld ook een extra koelkast, vriezer of zelfs een wijnkoeler aan toegevoegd kan worden.

Ik heb gezocht naar de beste materialen die goed toepasbaar zijn, daarbij hebben we vooral gelet op de kwaliteit en diversiteit. Deze materialen maken het mogelijk om in veel verschillende interieurstijlen te werken, van klassiek, landelijk tot modern en mix & match daar tussen in.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.