Decoreren met edelstenen

Doen; decoreren met exclusieve edelstenen, het brengt op een unieke wijze een positieve sfeer in huis. Je geeft hiermee vooral een persoonlijke touche aan je interieur. Deze interieur pronkstukken zijn geheel naar eigen smaak, qua kleur en uitstraling uit te zoeken. Ze zijn overal te plaatsen, in een kast, op een schap, in een vitrinekast of gewoon op de vensterbank, niet alleen in de woonkamer maar zeker ook in de slaapkamer en/of in de badkamer of op het toilet.

Het zijn eyecatchers met eeuwenoud bekende geneeskrachtige werkingen, om deze reden hebben sommige mensen dan ook voorkeur voor een bepaald soort edelsteen. Of een combinatie van verschillende stenen samen, de gouden driehoek is hier een voorbeeld van, de Rozenkwarts, Amethist en Bergkristal deze stenen samen versterken elkaars energie.

Tegenwoordig zie je ook vaak edelstenen die op een voet (meestal van metaal) zijn geplaatst, ze zijn te verkrijgen in veel soorten, vormen en afmetingen zowel ruw, gepolijst, als in schijven geslepen. Geode ’s zijn ook erg geliefd als decoratie materiaal, dit zijn unieke “schitterende” stukken, deze mineralen zijn veelal afkomstig uit Marokko. Het zijn een soort van bolvormige knollen die aan de binnenkant begroeid zijn met kristallen, deze worden meestal met een speciale tang doormidden gebroken.

Ook versteend hout is een ware lust voor het oog, vaak in plakken geslepen, soms als blad van een bijzettafeltje, maar ook als een soort van pilaar die vrij vaak op een passend voetstuk wordt geplaatst. Dit is een fossiel waarin alle organische materialen zijn vervangen door mineralen met behoud van de structuur van het hout (dit kan miljoenen jaren duren).

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.