Wijnklimaatkast

Als je een echte wijn liefhebber bent, wil je je goede wijn onder de beste omstandigheden bewaren.

Een witte wijn of rosé komt het best tot zijn recht wanneer hij koud word geserveerd, een klimaatkast is dan een ideale manier om de wijn op de juiste en gewenste temperatuur te houden. In zo’n kast behouden uw wijnen gegarandeerd hun uitstekende smaak en heerlijke aroma, ze liggen in een kalme omgeving bij de juiste temperatuur.
Er zijn liefhebbers die een wijnklimaatkast gebruiken om de traditionele rijping van de wijn op een moderne manier te laten plaats vinden, tot deze op het hoogte punt is. Dat is een proces dat meerdere jaren kan duren, en met een groot aantal flessen tegelijk kan worden gedaan geheel geruisloos en trillingvrij.

De wijnklimaatkasten zijn er in veel verschillende afmetingen, en in diverse mogelijkheden voor de indeling. Zo heb je de keuze van hele smalle (8 flessen) tot vrij brede hoge kasten. Je kan kiezen voor een koeler met een temperatuur, maar je kunt ook kiezen voor twee of drie verschillende temperatuur mogelijkheden.

De materialen aan de buitenkant zijn meestal van RVS of zwart metaal wat mooi kan aansluiten bij andere in te bouwen apparatuur, vandaar ook de vernieuwde keuze voor een greeploos type voor 12 flessen (deze heeft een push to open functie). De indeling kan ook erg verschillen, er zijn koelers met een extra mogelijkheid om geopende flessen te bewaren, of met een speciale uitrusting voor flessen met een lange hals.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.