RVS

Roestvrij staal is een legering van gemengde gesmolten metaalsoorten, de twee belangrijkste zijn nikkel en chroom. Het nikkel geeft de eigenschap dat het roestvast is en de chroom geeft het product een mooie glans. Omdat rvs de eigenschap heeft watervast, solide en hygiënische te zijn word het veelvoudig gebruikt in de horeca.  Mede door deze eigenschap en zijn tijdloze uitstraling zien we het ook steeds vaker terug in huiselijke kring. Tegenwoordig word het ook veel gebruikt in design keukens.

Bij rvs heb je een aantal verschillende afwerkingen die ieder voor een totaal andere uitstraling zorgen. Zo heb je een gladde afwerking, en een geborstelde uitvoering (deze is mat), of een wafel structuur dat zorgt voor een motief in het blad. Nieuw in deze rij is een warmgewalst oppervlak dit heeft een mooie matte natuurlijke uitstraling. Alle afwerkingen zijn hittebestendig, duurzaam en watervast en resistent tegen veel voorkomende chemicaliën.

Onderhoud volstaat met slechts het afnemen met warm water en een ontvetter of zeep, mogen er toch kleine vlekjes ontstaan zou je deze voorzichtig met wat staalfix kunnen behandelen. De rvs is wel kras gevoelig dus om krassen te voorkomen moet je uitkijken met schuiven en scherpe voorwerpen. Dus ook hier geld gebruik een snijplank...

In een nieuwe woonwijk of bij onderhoud aan de waterleiding kunnen er ijzerdeeltjes vrijkomen die zorgen voor een lichte roest aanslag in de spoelbak. Schoonmaken met het liefst staalfix of cif cream met een vochtige zachte doek inwrijven en goed na spoelen daarna weer droogwrijven is dan de beste oplossing en zal deze vlekken laten verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.