Kunststof

Een kunststof werkblad is opgebouwd uit meerdere laagjes hout wat ook wel multiplex wordt genoemd. Dit kan in verschillende diktes worden geproduceerd en wordt aan de boven- en zichtzijden afgewerkt met een melamine toplaag wat lijkt op laminaat. Deze toplaag is erg hard en slijtvast en het multiplex is watervast. Deze bladen zijn in vele kleuren en designs leverbaar zodat u een breed scala aan keuzes heeft om te combineren. Ook worden van hetzelfde materiaal vaak rugwanden toegepast om het blad tegen de wand te laten doorlopen. Zo krijgt u een naadloze wand die uitermate hygiënisch is.

De rand kan op veel verschillende manieren worden afgewerkt er zijn; rechte, doorgeronde  of een randlijst met waterkering. Er is ook een speciale afwerking mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld met RVS of een gekleurde lijst en kan in verschillende afmetingen gemaakt worden tussen de 20 en 62 mm, kunststof kan zelfs tot 98mm.

Het is makkelijk schoon te houden met een gewoon sopje, als het vast zit eerst even laten weken, dan wegpoetsen. Vlekken van verf of viltstift kunt u weg krijgen met een doekje en wat thinner of aceton. Gebruik van een snijplank en onderzetter voor de hete pan is wel belangrijk, om beschadigingen te voorkomen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.