Fronten

 

 

De front keuze is erg belangrijk ook hier zijn vele mogelijkheden, variërend van kunststof tot echt hout of zelfs keramische oppervlakken. Hierbij geld dat deze keuze moet worden afstemmen op het te verwachten gebruik en belasting. Er is voor ieder wat wils en u heeft de keuze uit vele variaties van de meest uiteenlopende kwaliteiten. De keuze van het soort frontje is bepalend voor de uiteindelijke uitstraling die de ruimte zal krijgen.

Bij een kleine ruimte is het aan te raden om voor een lichte kleur te kiezen, zodat het optisch kleiner aandoet. En de afmetingen van de fronten kunnen het beste allemaal gelijk zijn, zo creëer je rust en eenheid. Het is een trend om meerdere kleuren te gebruiken het patchwork idee, vooral wanneer je hoge contrast verschillen gebruikt dus een mix van koele en harde, met warme en zachte materialen. En het is en blijft ook altijd erg mooi om kleuren die ton sur ton zijn te gebruiken in een ruimte (het naast elkaar gebruiken van nuances van een enkele kleur).

Verder is er veel verschil tussen de materialen waar de fronten van gemaakt zijn en de afwerking hiervan. Omdat er uit zoveel verschillende soorten te kiezen valt is het verstandig om van te voren goed te oriënteren en na te denken wat het uit eindelijke gewenste resultaat moet worden.

 

hoogglans

Als je een front uitkiest met een hoogglans afwerking, is het meestal een MDF-ondergrond die met melaminehars is gecoat en rondom is afgewerkt met polymeer-hardkanten (in frontkleur). Deze afwerking geeft de ruimte een stijlvolle en exclusieve uitstraling. Een hoogglans frontje is erg goed te combineren met andere materialen zoals hout, beton en RVS. Deze MDF fronten zijn ook uit te voeren met een hoogglans laklaag die meer-laags gespoten word, wat een veel diepere glans geeft en een luxere uitstraling geniet.

mat

Een front die over het algemeen tweezijdig is gecoat, en die rondom polymeer-hardkanten heeft in de kleur van het front. Deze fronten zijn erg stevig en gaan lang mee, ze worden ook wel hufter proof genoemd. Vandaar dat ze ook vrij vaak door woningbouw verenigingen worden gebruikt in huurhuizen. Er is genoeg keuze in kleur en design, dus kan op veel manieren gebruikt worden. Ook de combinatie van uni kleuren met bijvoorbeeld een hout decor geeft een erg mooi eindresultaat. Als we een luxere uitstraling willen dan kunnen we de keuze maken voor rondom gelakte deuren die in een matte lak zijn gespoten welke natuurlijk in elke gewenste ral kleur mogelijk is.

landelijk

Een front die een landelijke uitstraling heeft is meestal afgewerkt met een kaderfront, of heeft een verticale freesprofiel. Dit zorgt voor diepte en een mooie afwerking. Het geheel kan worden afgewerkt met mooie lijsten wat het totaal plaatje helemaal af maakt. Dit in combinatie met een natuursteen of houten werkblad, en de juiste keuze voor de afwerking op de vloer en wanden zorgen voor een stijlvolle en klassieke geheel. De keuze van bijbehorende greepjes en kranen is ook zeer uitgebreid, dus er is voor iedereen wel wat moois te vinden.

hout

Het massief houten front, heeft een unieke uitstraling en is in diverse hout soorten verkrijgbaar. Een houten front is zeer variabel toepasbaar, het past bijvoorbeeld in een strakke moderne, rustieke, maar zeker ook in een industriële ruimte. een hele mooie eigenschap van dit materiaal is dat het van nature antiseptisch is. Natuurlijk heeft een houten front ook zijn beperkingen want het is veel zachter dan melamine fronten bijvoorbeeld zodat het eerder beschadigd raakt. Ook heeft het meer onderhoud nodig in de vorm van olie om uitdroging en vlekinwerking tegen te gaan. Ook kan hout in de loop der tijd verkleuren door de uv-straling en kan het krom trekken of scheuren door temperatuursverschillen of uitdroging.
Dit is de reden dat wij houten fronten aanbieden die niet geheel massief zijn maar een basisplaat hebben van mdf die rondom gefineerd word met een laag echt hout van een halve centimeter dik. Door dit procedé is het front een stuk lichter wat minder belastend is voor het hang en sluitwerk en behoord het kromtrekken tot het verleden terwijl de uitstraling exact hetzelfde blijft.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.